Atari moet binnenkort naar de rechter. Dit alles vanwege een bekend persoon uit de game-industrie, Chris Sawyer. Sawyer, bekend van onder andere het gewaardeerde Transport Tycoon, het populaire RollerCoaster Tycoon en recentelijker het enigszins teleurstellende Locomotion, is boos en dat heeft hij laten weten ook!

De beste man beweert namelijk dat Atari, de uitgever in kwestie, gedurende de periode 1999 tot 2003 de betalingen van gameverkopen verkeerd heeft berekend en dat er nog een hoop geld bij Atari zelf ligt. Van de $180 miljoen dollar die kaskraker RollerCoaster Tycoon heeft opgebracht, heeft Sawyer in totaal 'maar' zo'n $30 miljoen mogen ontvangen. Een schijntje van het bedrag hij eigenlijk zou moeten ontvangen, zo is Sawyer van mening.

Sawyer is het dus na al die jaren zat en sleept Atari nu voor zo'n 4,8 miljoen dollar voor de rechter. Over de beslissing waar de rechtzaak gehouden moet worden werd lang over gediscussieerd, aangezien Sawyer in Groot-Brittannië woont. Uiteindelijk is het groen licht gegeven voor een zitting in Londen. Wanneer de zitting plaats vindt, is nog niet bekend. We zijn in ieder geval benieuwd hoe dit verder zal verlopen en of Sawyer de geëiste bedragen ook daadwerkelijk nog zal krijgen na al die jaren van trouwe arbeid, bloed, zweet en tranen. Het oude vertrouwde RollerCoaster Tycoon, in totaal goed voor zo'n $180 miljoen.