Ontwikkelaar Call of Duty: Black Ops DS in zwaar weer | Gamer.nl

Ontwikkelaar Call of Duty: Black Ops DS in zwaar weer | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Na maandenlang zonder inkomsten zeventig tot negentig mensen aan het werk te hebben gehouden, werden gedwongen ontslagen onvermijdelijk. Vanaf volgende week zal ik samen met het hoofdteam proberen om een aantal van de deals die we in het vooruitzicht hebben rond te krijgen. Als alles goed gaat kunnen we de ontslagen medewerkers weer terug in dienst gaan nemen tegen het weekend", aldus O'Leary. 

Afgeketste deal

Over waarom de studio in financiële problemen raakte, heeft O'Leary het volgende te zeggen. "We zijn dit jaar voortdurend bezig geweest om werk vast te leggen door allerlei concepten en voorstellen uit te werken. Verder hebben we nog twee indrukwekkende demo's afgeleverd sinds de E3 en zelfs de eerste grote mijlpijl in een van onze projecten bereikt. Afgelopen week leek het er dan eindelijk op dat dit harde werken beloond werd, met één deal die al rond was en nog een aantal die snel zouden volgen. Maar deze partij trok zich op het laatste moment ineens terug en zo ketste de deal alsnog af. De week liep op zijn einde en zonder de bevestiging van andere partijen, werd ik gedwongen om drastische maatregelen te treffen."

n-Space werkt momenteel aan de DS-versie van Call of Duty: Black Ops. De ontwikkelaar is ook verantwoordelijk voor de GameCube-game Geist.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou