Nintendo heeft een geheimhoudingsplicht betreffende de verkoopcijfers van games op hun digitale platform, ook als de games door de ontwikkelaar zelf worden uitgegeven. Hill-Whittall is verbolgen over het feit dat Nintendo vraagt om de stilhouding van de verkoopcijfers. Volgens hem kleven er veel nadelen aan voor kleine ontwikkelaars.

“Stel je voor je gaat naar de bank en zegt: ‘we plannen een game voor de downloadservice van Nintendo en we hebben geld nodig om de kosten te dekken.’ Het eerste waar de bank naar zal vragen zijn de verwachte verkoopcijfers en marktresearch. Wat moet je dan? Naar je voeten staren en verontschuldigend mompelen dat Nintendo het niet toestaat dat er verkoopcijfers naar buiten komen?”

Hill-Whittall berichtte op 3 januari op de website Gamasutra over de verkoopcijfers van het bedrijf, waar verschillende WiiWare-titels als Arcade Sports (11282 verkopen), Stunt Cars (12577 verkopen) en Family Games (14439 verkopen) tussenstaan.

Nintendo kwam al snel met het verzoek de cijfers te verwijderen omdat het Japanse bedrijf niet toestaat dat ontwikkelaars de verkoopcijfers van zelf uitgeven titels publiceren. Ook andere digitale diensten, waaronder Steam, hebben een geheimhoudingsplicht als het aankomt op de verkoopcijfers.