Ontwikkelaar Batman: Arkham Origins werkt aan nieuwe IP | Gamer.nl

Ontwikkelaar Batman: Arkham Origins werkt aan nieuwe IP | Gamer.nl

Warner Bros. Montreal heeft vacatures uitgezet voor een nieuwe IP. Dat valt te lezen op de website van de Canadese ontwikkelaar.

In de functiebeschrijving van game designer valt te lezen dat Warner Bros. Montreal zoekt naar een medewerker die zich bezighoudt met "het ontwerpen en ontwikkelen van specifieke features en functies voor een open wereld-game".

Xbox One en PlayStation 4

De beschrijving van andere rollen maakt aannemelijk dat het gaat om een nieuwe IP. In de vacature voor de positie van technical director staat expliciet vermeld dat de aanstaande werknemer deel gaat uitmaken van het ontwikkelteam dat zich richt op "een nieuw IP-project voor next-generation gameplatforms". Daarmee ligt een release voor de Xbox One en PlayStation 4 voor de hand.

Warner Bros. Montreal vergaarde bekendheid met Batman: Arkham Origins, dat het door RockSteady ontwikkelde Arkham City opvolgde. De nieuwe IP is mogelijkerwijs deels gefinancierd door de Canadese overheid: in 2013 kreeg het bedrijf een beurs van 1.5 miljoen dollar om nieuwe werknemers aan te stellen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou