"We proberen om voorwaarts te gaan op een manier die past bij de hedendaagse realiteit", meldt de baas van de studio, Dan Irish, in een e-mail aan website Gamasutra. Hiermee ontkracht Irish het gerucht dat de studio was gesloten en dat al het personeel was ontslagen. Dat bericht werd de wereld in geholpen via een Twitter-bericht van een werknemer van Ubisoft Vancouver.

Of de reorganisatie gevolgen heeft voor de huidige projecten van Threewave Software, waaronder de multiplayermodus van Army of Two: The 40th Day, is niet bekend.

Quake

Threewave Software is bekend geworden dankzij de Threewave CTF-modificatie voor de eerste Quake uit 1996. Deze voegde het speltype Capture the Flag toe aan het PC-spel, een modus die sindsdien enorm populair is geworden in het First Person Shooter-genre. Na dit succes richtte het team een eigen studio op die zich specialiseert in het ontwikkelen van multiplayercomponenten voor games. Zo werkte Threewave onder meer aan de multiplayermodi van Doom 3, Star Wars: Jedi Knight - Jedi Academy, Army of Two, en Ghostbusters: The Video Game.