Ontwikkelaar Army of Two moet werknemers laten gaan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We proberen om voorwaarts te gaan op een manier die past bij dehedendaagse realiteit", meldt de baas van de studio, Dan Irish, in eene-mail aan website Gamasutra. Hiermee ontkracht Irish het gerucht datde studio was gesloten en dat al het personeel was ontslagen. Datbericht werd de wereld in geholpen via een Twitter-bericht van een werknemer van Ubisoft Vancouver.

Ofde reorganisatie gevolgen heeft voor de huidige projecten van ThreewaveSoftware, waaronder de multiplayermodus van Army of Two: The 40th Day,is niet bekend.

Quake

Threewave Software is bekend geworden dankzij de ThreewaveCTF-modificatie voor de eerste Quake uit 1996. Deze voegde het speltypeCapture the Flag toe aan het PC-spel, een modus die sindsdien enormpopulair is geworden in het First Person Shooter-genre. Na dit succesrichtte het team een eigen studio op die zich specialiseert in hetontwikkelen van multiplayercomponenten voor games. Zo werkte Threewaveonder meer aan de multiplayermodi van Doom 3, Star Wars: Jedi Knight -Jedi Academy, Army of Two, en Ghostbusters: The Video Game.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou