Ontwikkelaar Age of Empires 4 overweegt Xbox-versie

Ontwikkelaar Age of Empires 4 overweegt Xbox-versie

De ontwikkelaar van Age of Empires 4 overweegt de pas uitgekomen strategiegame naar Xbox-consoles te brengen.

Vooralsnog is de game alleen op pc verkrijgbaar, maar in een interview met Multiplayer.it meldt creative director Adam Isgreen dat er mogelijkheden zijn. "Zodra we de pc-release helemaal hebben afgerond, gaan we nadenken over hoe we de game op console kunnen draaien. We hebben nog geen concrete plannen, maar we gaan er wel echt over nadenken."

Age of Empires 4 kwam vorige week uit op pc en is ook verkrijgbaar via Game Pass. Het is volgens Relic Entertainment de spirituele opvolger van het tweede deel. Wel neemt de game de Age Up-mechaniek uit Age of Empires 3 over. Een andere toevoeging zijn de documentaires die spelers te zien krijgen tijdens historische gevechten. 

Age of Empires 4 scoorde een 8,5 op Gamer.nl: "Na een drietal remasters is het eindelijk tijd voor het échte vervolg: Age of Empires 4 is een stevige hoofdmaaltijd voor ieder die verlangde naar een lekkere real time strategygame. Het spel heeft een zeer uitgebreide en gevarieerde campagne met een aantal toffe verhaallijnen. De historische documentaires en achtergrondinformatie zijn mooi gemaakt en geven voldoende extra kennis zonder dat je het gevoel hebt op school te zitten. Grafisch is het niet de allermooiste game van 2021 en de kunstmatige intelligentie van de eenheden zou juist wel terug naar de schoolbanken mogen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ja! Laat dit alsjeblieft gebeuren! Ik heb geen game pc maar ben een groot fan van deze franchise. Mijn Series X moet de game prima aankunnen. En voor controls kunnen ze naar andere console rts games kijken.

0

@Riyakuya Helemaal mee eens! Na de xbox 360 tijdperk zijn er helaas niet zoveel goede strategie games meer uitgekomen. Zo zonde, want het speelt prima op consoles. (Speel af en toe nog CnC3)

0
test

@Riyakuya En muis/toetsenbord ondersteuning op console zou ook wel fijn zijn voor AoE4

0

@MarzoriuM Dat is er al.

0
test

Hier zou ik toch echt wel een beetje gelukkig van worden!

0

Aanbevolen voor jou