Ontwikkelaar achter MMO Stargate Worlds failliet verklaard | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De ontwikkelaar heeft een brief aan aandeelhouders op de officiële website geplaatst. De verklaring geeft aan dat Cheyenne is gestopt met het ontwikkelen van games en dat er "geen werknemers meer zijn". Recentelijk was hoofdproject Stargate Worlds aan de kant geschoven om de multiplayershooter Stargate Resistance te ontwikkelen. Aandeelhouders van Cheyenne vonden het noodzakelijk om de game te verkopen aan bedrijf Fresh Start Studios, omdat zij geen alternatieven meer zagen.

Openstaande betalingen

Sinds 2008 ondervond Cheyenne problemen met de financiering van projecten. Een website berichtte toen dat de werknemers van het bedrijf niet werden betaald. Ook ontstonden er misverstanden over wie er nu eigenlijk de controle had over het bedrijf.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou