Nieuws

Ontslagronde bij Worms-maker Team17

Focus wordt verlegd naar het uitgeven van games

Geschreven door Jari Klapwijk op
Team17, de ontwikkelaar van de Worms-games, heeft een gedeelte van diens medewerkers ontslagen.

Dat meldt Eurogamer. De ontwikkelaar en indie-uitgever zou diens bedrijfsvoering willen herstructureren. Team 17 zou zich meer willen focussen op het uitgeven van games, waardoor het ontwikkelen van spellen minder prioriteit krijgt. De ontslagen vielen tijdens een verplichte meeting die afgelopen vrijdag plaatsvond.

De getroffen medewerkers werkten onder andere op de designafdelingen van het bedrijf. Volgens een woordvoerder van Team17 kregen de ontslagen medewerkers de kans om op een andere functie binnen het bedrijf te solliciteren.

Hoeveel medewerkers er zijn ontslagen, is niet duidelijk. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Blizzard werkt aan serverproblemen bèta Diablo 4 Bella Ramsey: 'Tweede The Last of Us-seizoen verschijnt eind 2024, begin 2025'
2

Reacties op: Ontslagronde bij Worms-maker Team17

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Leshrac

  • 19 maart 2023 12:46
  Hey jongens, jullie zijn ontslagen, maar je mag wel solliciteren voor andere posities waar de rest van de wereld ook op mag solliciteren, dus kop op he.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 19 maart 2023 19:53
  @Leshrac ga er maar van uit dat die sowieso de voorkeur krijgen, dan hoef je namelijk geen oprotpremie te betalen en je weet al wat voor vlees je in de kuip hebt. Alle posities binnen het bedrijf zullen eerst geprobeerd te worden gevuld met medewerkers die nu hun positie kwijt raken vansege dat hun huidige positie geschrapt wordt, dat is heel normaal in herstructurering van bedrijfsvoering. Maar de beschikbare posities zijn vaak niet vergelijkbaar met wat ze al deden en dus grote kans dat ze niet geinteresseerd zijn in die positie, een designer zal niet snel ineens een marketing, zonder design, positie leuk gaan vinden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.