Nieuws
Mafia Definitive Edition Shootout

Ontslagronde bij Mafia-ontwikkelaar Hangar 13

Het zou gaan om iets minder dan 50 werknemers

Geschreven door Michel Musters op
Er vindt een ontslagronde plaats bij Hangar 13, de studio achter Mafia 3 en Mafia: Definitive Edition.

Volgens Kotaku zijn iets minder dan vijftig mensen ontslagen bij het hoofdkantoor in Novato, Californië. Voor de ontslagronde waren er 87 mensen werkzaam, dus het gaat om een significant gedeelte van het totaal aantal werknemers. 

Hoeveel mensen er op andere, internationale vestigingen van de ontwikkelaar zijn ontslagen is onbekend. Volgens geruchten zou de ontwikkelaar nu deels worden gebruikt om de ontwikkeling van andere projecten bij te staan, zoals Midnight Suns.

Moederbedrijf 2K Games heeft inmiddels aan Kotaku bevestigd dat er ontslagen vallen. Volgens een woordvoerder staat 2K Games volledig achter de toekomst van Hangar 13 en zit de ontwikkelaar in een "uitdagende maar uiteindelijk veelbelovende transitieperiode".

Eerder deze maand vertrok studiohoofd Haden Blackman al bij Hangar 13. Zijn rol werd overgenomen door Nick Baynes. Er gaan daarnaast sinds enkele weken geruchten dat er een vierde Mafia-game in ontwikkeling is die zich voor de eerdere games afspeelt in Sicilië. Hangar 13 zou het spel maken in Unreal Engine 5.

Hangar 13 werd in 2014 opgericht. Het bedrijf ontwikkelde Mafia 3 en Mafia: Definitive Edition. In 2017 en 2018 vonden er ook al ontslagrondes plaats bij het bedrijf.

Dit artikel delen:

Lees meer

Makers Sonic the Hedgehog 3-film mikken op release in 2024 Gelekte dialoog van Cyberpunk 2077-uitbreiding onthult locaties en verhaal
0

Reacties op: Ontslagronde bij Mafia-ontwikkelaar Hangar 13

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.