'Ontslagen bij Split/Second-studio, sequel geannuleerd' | Gamer.nl

'Ontslagen bij Split/Second-studio, sequel geannuleerd' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Geruchten doen de ronde bij Black Rock dat morgen ongeveer veertig mensen moeten vrijwillig afvloeien, met als doel om de studio terug te brengen naar een enkel team", vertelt de bron. "Het lijkt erop dat [moederbedrijf] Disney ons geen project heeft kunnen geven om aan te werken en met onze voorstellen voor nieuwe concepten waren ze blijkbaar niet tevreden, ondanks dat het er veel waren."

"Nadat Split/Second klaar was, begonnen we met de preproductie van Split/Second 2, die in december werd geannuleerd nadat Disney Interactive Studios nieuw management kreeg en zijn prioriteiten veranderde naar freemium-modellen - SS2 paste daar niet echt bij, ondanks pogingen om het te laten pa en."

Aangezien een grote groep ontwikkelaars al langere tijd niets te doen had, komen de ontslagen niet als een verra ing, meldt Eurogamers bron. Zij gaan graag akkoord met de ontslagbonus om op zoek te gaan naar nieuwe werk. Een "flink deel" van Black Rock Studio zou momenteel werken aan een "veelbelovende titel" voor Disney.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou