"Geruchten doen de ronde bij Black Rock dat morgen ongeveer veertig mensen moeten vrijwillig afvloeien, met als doel om de studio terug te brengen naar een enkel team", vertelt de bron. "Het lijkt erop dat [moederbedrijf] Disney ons geen project heeft kunnen geven om aan te werken en met onze voorstellen voor nieuwe concepten waren ze blijkbaar niet tevreden, ondanks dat het er veel waren."

"Nadat Split/Second klaar was, begonnen we met de preproductie van Split/Second 2, die in december werd geannuleerd nadat Disney Interactive Studios nieuw management kreeg en zijn prioriteiten veranderde naar freemium-modellen - SS2 paste daar niet echt bij, ondanks pogingen om het te laten passen."

Aangezien een grote groep ontwikkelaars al langere tijd niets te doen had, komen de ontslagen niet als een verrassing, meldt Eurogamers bron. Zij gaan graag akkoord met de ontslagbonus om op zoek te gaan naar nieuwe werk. Een "flink deel" van Black Rock Studio zou momenteel werken aan een "veelbelovende titel" voor Disney.