Ontslagen bij ontwikkelaar van Singularity en Wolfenstein | Gamer.nl

Ontslagen bij ontwikkelaar van Singularity en Wolfenstein | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De ontslagen waren nodig om "een betere afspiegeling van de de studio zijn toekomstige werkzaamheden te bereiken", zo laat uitgever Activision weten in een reactie. Bronnen bij de studio melden dat de ontslagen een gevolg zijn van een wijziging in strategie en dat Raven Software zich voortaan gaat richten op het maken van downloadbare content. Eerder dit jaar kwam het gerucht naar buiten dat de studio map packs zou gaan maken voor Call of Duty: Black Ops.

De ontwikkelaar had begin vorig jaar drie teams onder zijn hoede maar bracht dit terug tot twee. Na het vertrek van de om en nabij veertig medewerkers blijft er nog één team intact.

Over Raven Software

Raven Software werd opgericht in 1990 en later overgenomen door Activision. De studio maakte recentelijk  Singularity, X-men Origins: Wolverine en Wolfenstein.  De studio was ook verantwoordelijk voor onder andere Star Wars Jedi Knight II, Soldier of Fortune, de Hexen-serie en Quake 4.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou