Het gaat om ongeveer vijftien procent van de totale hoeveelheid arbeidskrachten in dienst bij Firaxis, de studio die geleid wordt door Sid Meier. Hij blijft overigens gewoon bij de studio actief.

Volgens Take-Two hebben de ontslagen geen invloed op het afronden van het ontwikkelingsproces. "Firaxis heeft zijn ontwikkelingsmiddelen herverdeeld om het ontwikkelingsproces gestroomlijnder te maken, kosten te verlagen en de algemene prestatie van de studio te maximaliseren. Dit zal resulteren in het verdwijnen van twintig banen. Deze reductie heeft geen invloed op het vermogen van Firaxis om toptitels te maken, Sid Meier's Civilization V en Sid Meier's Civilization Network voor Facebook daarbij niet uitgesloten," aldus een medewerker van Take-Two.

Bèta

Civilization V staat nog steeds gepland voor een lancering op 24 september. Alan Lewis, vicepresident van Take-Two Corporate Communications & Public Affairs, zegt dat een open bèta van de game "later dit jaar" plaats zal vinden. Eerder dit jaar verklaarde een woordvoerder van Take-Two dat de game eind juni een open bèta zou krijgen, maar die kwam er toen niet. Onduidelijk is waarom de bèta is uitgesteld.

Civilization V is een turn-based strategiespel. In de game leid je een samenleving uit de prehistorische tijd door de eeuwen heen naar de toekomst. De game won onlangs nog de award voor beste RTS van de E3.