Ontoereikende pc's niet meer welkom op Windows 11 Insider Program

Ontoereikende pc's niet meer welkom op Windows 11 Insider Program

Pc's die niet voldoen aan de eisen om Windows 11 te draaien, krijgen geen toegang meer aan het Windows 11 Insider Program.

Voorheen was het nog mogelijk om met ontoereikende hardware aan het programma mee te doen en zo Windows 11 te testen, maar deze periode loopt nu ten einde. Sommige gebruikers melden al dat ze er geen toegang meer toe hebben en dat moet in de komende dagen waarschijnlijk voor iedereen gelden die niet de juiste hardware in huis heeft.

Mensen die Windows 11 willen gebruiken, hebben 4 GB aan werkgeheugen, 64 GB aan opslagruimte, een grafische kaart die DirectX 12 ondersteunt en een 64bit-processor nodig. Daarbij heeft Microsoft eerder een lijst met compatibele CPU's online geplaatst die strikt aangehouden wordt. Het bedrijf heeft van consumenten kritiek gekregen voor diens strikte regels rondom het gebruik van Windows 11.

Windows 11 komt op 5 oktober officieel uit, zo liet het bedrijf eerder deze week weten. Vanaf dat moment komt er gefaseerd een upgrade uit voor Windows 10-eigenaren. Ook is het mogelijk om handmatig te upgraden of Windows 11 los te kopen. Als het goed is moet iedere pc die daarvoor in aanmerking komt halverwege 2022 de upgrade hebben gekregen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Lijkt me logisch. Is niet echt bevorderlijk voor het testen van Windows 11 als een PC die uiteindelijk toch niet voldoet aan de release eisen mee gaat doen met testen, en er vervolgens allemaal bugs uit spuugt die misschien helemaal niets met Windows 11 zelf te maken hebben maar met de verouderde hardware.

0
test

@TheDeeGee dom. Windows ME, Vista, 8 all over again. Feedback is x, Microsoft doet toch y. Dan geef je de gebruikers en dikke vinger, wat resulteert in een geflopt OS. Ik sta zakelijk echt, echt op de rem voor W11. Domme keuzes, MS.

0
test

ach sowieso al vreemd , ik had met de test alles groen , maar u geen Windos 11 er op gooien , en nu krijgt ik hem niet meer via insider :-( kom wel over een paar weken

0

Aanbevolen voor jou