De geruchten rond de volgende generatie spelconsoles beginnen steeds meer vorm te krijgen. Langzaam worden de eerste games voor de Playstation 3 en Xbox 2 uit de doeken gedaan en ook wordt er al driftig gespeculeerd wat de specificaties van de machines zullen zijn. Vooralsnog hebben echter zowel Sony als Microsoft nog geen officiële aankondingen gedaan van de twee apparaten. Maar daar gaat misschien nog dit kwartaal verandering in komen.

Zo ontving HomeLanFed een persbericht van de Game Developer Conference. Hierin werd aangekondigd dat niemand minder dan Microsoft's J. Allard de keynote conferentie van de GDC op 9 maart in San Fransisco zal verzorgen. De titel van de conferentie luidt "The Future of Games: Unlocking the Opportunity". Als we de speculaties mogen geloven zal in deze conferentie de Xbox 2 officieel aangekondigd worden. Maar ook de Playstation 3 laat niet lang meer op zich wachten. Sony heeft namelijk in haar conference call over de cijfers van het derde fiscale kwartaal van 2005, verteld dat het een aankondiging omtrent de PlayStation 3 zal doen tegen het einde van maart. Tevens werd er gehint in de richting van een mogelijke speelbare versie van de Playstation 3 voor de E3 van dit jaar, vergelijkbaar met de manier waarop de PSP afgelopen E3 speelbaar was. (Met dank aan GameGossip).

Microsoft heeft altijd aangegeven Sony een stap voor te willen zijn bij deze generatie, dus mocht Sony serieus de PS3 eind maart willen aankondigen, dan lijkt het ons niet onwaarschijnlijk dat Microsoft inderdaad de Game Developer Conference zal gebruiken om de Xbox 2 uit de doeken te doen.