'Onthulling Nintendo NX in juni, release in oktober of november' | Gamer.nl

'Onthulling Nintendo NX in juni, release in oktober of november' | Gamer.nl

De Nintendo NX, de mogelijke opvolger van de Wii U en 3DS, zou wel eens in juni dit jaar onthuld kunnen worden en in oktober of november in de winkels kunnen liggen. Dat claimt het Japanse analistenbureau Nomura Securities.

Hoewel de NX pas in juni officieel onthuld wordt, mogelijk op E3, dat ook in juni wordt gehouden, zou het concept achter de spelcomputer al ergens tu en maart en mei kunnen worden onthuld, zo speculeert Nomura Securities.

Het analistenbureau claimde ook dat het verwacht dat de NX de verkoop van de Wii U en 3DS kannibaliseert. Voorheen werd gedacht dat het apparaat als derde concept naast de WIi U en 3DS zou lanceren, maar Nomura Securities gaat er nu van uit dat de NX de opvolger wordt van deze apparaten. Als gevolg van de speculatie van het analistenbureau en het feit dat ze hun winstverwachtingen hebben bijgesteld, is de prijs van Nintendo-aandelen vanochtend met vijf procent gedaald.

Er is nog nagenoeg niets bekend over de Nintendo NX, behalve dat het games afspeelt. Er wordt al geruime tijd gespeculeerd dat de NX een overkoepelend ecosysteem is waar zowel een console als handheld voor gemaakt wordt, zodat beide apparaten dezelfde games kunnen afspelen. Nintendo heeft echter nog niets bevestigd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou