OnLive vanaf 11 november in Nederland beschikbaar | Gamer.nl

OnLive vanaf 11 november in Nederland beschikbaar | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De dienst zal beschikbaar komen via een gamesysteem met controller, alsmede via Android-televisies van Philips. Deze televisies lanceren op dezelfde dag. Het is nog niet bekend welke games beschikbaar komen voor de service.

Wel laat OnLive weten dat alle games, waarvan er meer dan 250 zijn, gratis te streamen en te spelen zijn voor 7,95 euro per maand. Spelers kunnen ook kizen om 5,95 euro per maand te betalen. Daarvoor kunnen spelers maximaal twintig Steam-games spelen. Voor 9,99 euro per maand kunnen beide abonnementen aangeschaft worden.

Omdat OnLive games streamt, hebben spelers geen krachtige machine nodig. De dienst is eerder al uitgerold in onder andere de Verenigde Staten en Canada. Eerder dit jaar kondigde OnLive al aan samen te gaan werken met Philips.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou