OnLive komt naar iPad- en Android-tablets | Gamer.nl

OnLive komt naar iPad- en Android-tablets | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De OnLive-applicatie voor de iPad- en Android-tablets geeft spelers de mogelijkheid om bijna elk spel uit de, meer dan 100 spellen omvattende, bibliotheek op hun apparaat te spelen, die worden bestuurd met behulp van speciale touch controls of een apart verkrijgbare bluetooth controller.

Tevens krijgen spelers de mogelijkheid om de lokale en online multiplayermodi te gebruiken en tijdens het spelen te chatten. Spelers hebben de mogelijkheid om spellen als A asin's Creed: Brotherhood, Borderlands of Homefront voor een aantal dagen te huren, of deze aan te schaffen. De applicatie zal ook verkrijgbaar zijn voor iPhones en Android-smartphones.

OnLive

OnLive is een cloud computing-dienst. De game-streaming-dienst zorgt ervoor dat mensen de nieuwste spellen op allerlei apparaten kunnen spelen. Dit is mogelijk, doordat de games niet op het apparaat van de speler wordt gedraaid, maar op een supercomputer in een datacentrum. De toetsaanslagen van de speler worden in milisecondes naar het datacentrum gestuurd, en de server stuurt de beelden die volgen op de actie weer naar het scherm van de speler. Spelers hoeven hierdoor zelf geen krachtige PC, spelcomputer of ander apparaat te hebben, om toch nieuwe games te kunnen spelen.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou