OnLive is een service waarmee de gebruiker volledige games kan streamen via internet. Op het moment biedt Google alleen de OnLive Viewer app aan. Met deze applicatie is de zogenaamde Arena te gebruiken, waar in-game beelden van gamers die verschillende spellen aan het spelen zijn, live worden uitgezonden. Mensen met de Viewer app kunnen deze beelden bekijken, chatten met de spelers en daarnaast Brag Clips bekijken waarin de beste en slechtste momenten uit de speelsessies worden getoond.

Hoewel het momenteel alleen nog mogelijk is om andere mensen te zien gamen, verandert dit waarschijnlijk in de toekomst. "Heb geduld, OnLive werkt nauw samen met Google om volledige gameplay met OnLive-gamers over de hele wereld mogelijk te maken op Google TV", schrijft Perlman. "En er komen meer Google TV-apparaten met OnLive ingebouwd."

Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas toonde Vizio al een lijn Google TV-producten met de mogelijkheid om games te spelen via OnLive. De speler kan een Universal OnLive draadloze controller gebruiken om de games te besturen.

Tweehonderd speelbare games

OnLive meldt dat gamers via de service ongeveer tweehonderd games een half uur gratis kunnen spelen. Vervolgens kunnen gebruikers spellen aanschaffen of een abonnement nemen voor ongelimiteerde toegang tot meer dan honderdveertig spellen.