Muziekdienst Spotify werkt met een vergelijkbaar concept. Het PlayPack Plan, zoals het nieuwe abonnement is genoemd, kost tien dollar per maand. Voor dat bedrag krijgen spelers onbeperkt toegang tot een veertigtal games, waaronder Prince of Persia, NBA 2K10, Tomb Raider: Underworld, F.E.A.R. 2, Tom Clancy's HAWX, Unreal Tournament III, Wheelman, LEGO Batman en World of Goo.

De dienst wilde aanvankelijk starten met een abonnement van 15 dollar per maand om toegang te krijgen tot OnLive zelf. Om dan ook daadwerkelijk spellen te kunnen spelen, zouden abonnees per spel nog een apart bedrag moeten betalen. Die abonnementsvorm is echter geschrapt. Wel is het mogelijk om geen abonnement te nemen, maar passen te kopen die voor drie tot vijf dagen toegang geven tot een specifieke game.

OnLive

OnLive is een online service waarmee games kunnen worden gespeeld via een server in plaats van dat zij geïnstalleerd staan op een pc of via een schijfje op een console draaien. Games kunnen via elke pc vanaf een netwerk worden gespeeld of met een speciaal kastje op een televisie worden aangesloten. De dienst bevindt zich nog in een bètastadium en zal in eerste instantie alleen beschikbaar zijn in de Verenigde Staten.