De boeken van Harry Potter waren een doorslaand succes, en dus kwam er een film. Toen ook die film een ware kaskraker werd, kwam er de game. En nu deze game ook uitstekende verkopen kent, komt EA met een online variant met Harry Potter in de hoofdrol.

Het hoe en wat is nog niet bekend, maar een prima online te spelen onderdeel uit Harry Potter lijkt Zwerkbal, een soort van voetbal, maar dan op een bezemsteel. Volgens de kenners de leukste sport ooit .

GD> Welke games kunnen wij verwachten per console in 2002?

MvdM> Vanuit EA Sports de standaard groep titels zoals FIFA en NHL. Vanuit EA Games eind dit jaar een vervolg op Harry Potter en het eerste deel van Lord of the Rings. Daarnaast wordt er gewerkt aan een Harry Potter titel die zich online zal afspelen. Hierover zijn de exacte details nog niet bekend maar het lijkt erop heel goed te worden. Van EA.COM kunnen we dan nog enkele online spellen verwachten.

Zwerkbal in de game Harry Potter op de PC

In hetzelfde interview wordt aangegeven dat de Gameboy Advance versie van de populaire PC game 'The Sims' waarschijnlijk al in mei dit jaar klaar is. Op het moment probeert de ontwikkelaar de controls goed te krijgen. Met slechts 4 bruikbare knoppen en een vierpuntsdruktoets is dat dan ook niet de simpelste klus.