Tekken-fans van over de hele wereld slaagden een aantal dagen geleden al een zucht van verlichting toen bleek dat de laatste incarnatie in de Tekken-serie voor de PlayStation 3, Tekken: Dark Resurrection genaamd, ook online zou gaan. Hiermee haalt Namco Bandai de wind uit de zeilen van genregenoten zoals bijvoorbeeld Dead or Alive 4, die al wel een online modus gebruiken. Het wordt echter nu ook mogelijk voor Europese strijders om het digitale slagveld via het wereldwijde web te betreden. De online modus is namelijk ook bevestigd voor ons continent, dat meldt het semi-officiële Sony-weblogThreeSpeech.

Tekken: Dark Resurrection is een directe port van de arcade-versie van de game zoals die veel gespeeld wordt in de arcadehallen van Japan. De game heeft dus weinig te maken met de PSP-versie die niet te lang geleden ook is verschenen. Naast graphics die van een update zijn voorzien waardoor ze in knisperend 1080p te bewonderen zijn, zijn er inhoudelijk ook een aantal dingen aangepast; naast oude rotten als Jin Kazama en Eddy Gordo, betreden ook nieuwkomers Sergei Dragunov en Lili het slagveld. de complete versie van de game is op het moment nog steeds verkrijgbaar in de PlayStation Store via het PlayStation Network voor het luttele bedrag van €10,-.

De versie van de game die te downloaden is, wordt spoedig voorzien van een update met de online mode. Mensen die de game al lang en breed op hun harde schijf hebben staan, kunnen een update met de online mode downloaden voor een klein extra bedrag. Hoeveel dit precies is, is nog niet bekend. Naast de online mode bevat de update ook twee nieuwe modes voor de singleplayer, te weten: Practice en Survival. In de eerste mode kun je (vanzelfsprekend) op je gemakje oefenen en in de tweede mode moet je het zo lang mogelijk opnemen tegen een eindloze stroom aan belagers.

In de Online Mode is het mogelijk om deel te nemen aan een match van in totaal acht personen. Mocht jij niet aan de beurt zijn, dan kan je alvast lekker met je medespelers babbelen, aangezien live voice chat ook wordt ondersteunt. Een zogenaamde Online News Ticker moet het ook mogelijk maken om de rankings bij te houden en zo kan ben je dus altijd op de hoogte van de beste spelers op dat moment.

De exacte datum wanneer de update verschijnt is nog niet bekend, maar Namco gaf al wel aan dat het "zeer snel" gebeurd. Zodra de update is gereleased, dan lees je natuurlijk op Gamer.nl of de online modus geslaagd is in een passende feature.