We waren er allemaal op aan het hopen, maar vandaag laat Nintendo dan eindelijk officieel weten dat we met Super Smash Bros. Brawl via WiFi online zullen kunnen gaan. Het zal bovendien niet enkel mogelijk zijn om tegen vrienden te knokken, Nintendo zal het ook toelaten om met wildvreemde personen in de ring te stappen.

 

Als je ervoor kiest om Super Smash Bros. Brawl tegen vrienden te spelen, dan moeten deze personen uiteraard in je friends list zitten. Bovendien laat Nintendo weten dat je door gebruik te maken van de D-pad allerlei kreten kunt lanceren waarmee je je vrienden extra op stang kunt jagen.

Wil je liever vreemde mensen in de pan hakken dan je vrienden, dan is er nog altijd de 'With Anyone' mode. Deze modus zal de speler volledig willekeurig samen met een onbekend persoon in de arena plaatsen. Voorzichtig als Nintendo is zal het tijdens deze potjes niet mogelijk zijn om te communiceren met je tegenstander. Bovendien liet de Japanse ontwikkelaar vallen dat er tijdens dit soort matches geen informatie zal worden bijgehouden wie wint en wie verliest.

Beetje vreemd, maar dat neemt niet weg dat we waarschijnlijk heel wat uren online zullen slijten met Super Smash Bros. Brawl. Samen met het aankondigen van de WiFi-mogelijkheden heeft Nintendo ook wat nieuwe screens losgelaten waarop het onlinegedeelte van het spel te zien is.