Wanneer de PSP op 2 mei in Korea gelanceerd wordt, zal het meteen mogelijk zijn het internet op te gaan met de handheld. Dit wordt mogelijk gemaakt door de samenwerking van Sony met KT Corp, een grote Koreaanse internet service provider. De eerste 100.000 PSP's zullen geleverd worden met een UMD waarop een netwerk utility staat. Hiermee kan de gebruiker de PSP configureren voor online gebruik. Ook zal de gebruiker gedurende een maand een gratis lidmaatschap krijgen van de ISP. Daarna moet natuurlijk betaald worden voor de service. Met dit lidmaatschap genaamd NESPOT, kan men in Korea via 14.000 accespoints online gaan met de PSP. Er kan zelfs een accespoint thuis geinstalleerd worden. Of dit betekent dat gamers niet zonder abonnement online kunnen is niet bekend.

Er staan voor de service een groot aantal extra toepassingen gepland, zoals on demand muziek en video, de mogelijkheid tot e-learning(wat dat ook mag zijn) en het downloaden van e-books. Mensen die zich aanmelden voor de service krijgen bovendien een gratis game genaamd Glorace. Een game die door Sony Computer Entertainment Korea zelf ontwikkeld is. Het is niet bekend of andere gebieden tijdens de release in Korea ook de mogelijkheid krijgen om online te gaan, omdat het hier gaat om een exclusieve deal tussen Sony en een Koreaans bedrijf. Wel is al te zien wat wij in de toekomst kunnen verwachten.

Er zijn circuleren overigens al wel berichten over het internet, dat het met de browser functie in Wipeout Pure al mogelijk is online te gaan. Deze functie wordt echter niet officieel door Sony ondersteund.