Anderhalve week geleden wisten we het nieuws te melden dat de online co-operatieve modus in Fable II niet vanaf het begin in de game aanwezig zou zijn. De modus zou later via een patch alsnog beschikbaar worden gesteld. Nu blijkt dat het de ontwikkelaars bij Lionhead Studios toch is gelukt om de modus vanaf het begin beschikbaar te stellen.

Op de officiƫle blog van Lionhead Studios deed de ontwikkelstudio het goede nieuws uit de doeken:

"Weten jullie nog dat een blog een week geleden wist te melden dat Fable II zonder online co-op modus in de winkels zou komen te liggen? En dat we ons best deden om de modus alsnog op tijd er in te krijgen? Goed nieuws! We hebben het voor elkaar gekregen. Wanneer je Fable II opstart op de dag van de release (21 oktober in de VS, 24 oktober in Europa en 18 december in Japan), zal je gewoon online kunnen gaan. Het team heeft goed werk geleverd."

Dankzij de online co-operatieve modus in Fable II kun je iedereen uitnodigen om eens een kijkje te nemen in jouw game, mits die mensen natuurlijk ook in het bezit zijn van de game. Pas echter wel op: de gasten kunnen alles in je spel aanpassen zoals ze dat zelf nodig achten. Het zou dus zomaar eens kunnen gebeuren dat je echtgeno(o)t(e) er van langs krijgt van deze 'vriend op bezoek'.

Lionhead heeft tevens een stel nieuwe screenshots ter beschikking gesteld. Je kunt ze allemaal bekijken op de gamepagina.