Onderzoek wijst nogmaals uit: "Gamen leidt niet tot agressie" | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Eerdere onderzoeken hebben het al aangetoond, maar bij deze is het nogmaals bevestigd. Gamen leidt absoluut niet tot agre ie of geweld. "In tegendeel juist," zegt onderzoekster Jane Barnett aan de Universiteit van Middlesex, "de onderzochte personen waren juist meer relaxt na een twee uur durende speelse ie."

Jane Barnett en haar collega's hebben 292 mannen en vrouwen onderzocht tu en de leeftijden 12 en 83. Ze werden gevraagd twee uur lang World of Warcraft te spelen. Voor en na de speelse ie kregen ze een vragenlijst voorgeschoteld over agre ie en persoonlijkheid.

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste deelnemers kalm of moe waren na het spelen van World of Warcraft. Wel waren er enkele verschillen in de uitslag afhankelijk van de leeftijd, geslacht en persoonlijkheid. Het is bovendien niet duidelijk welke taken de spelers moesten uitvoeren in World of Warcraft. Er zit natuurlijk een verschil over de gevolgen van sociale bezigheden en gevechten in de game.

De uitslagen zijn echter niet nieuw. Soortgelijk onderzoek is al eerder gedaan in games als Quake II, waarin onderzoekers tot dezelfde conclusie zijn gekomen.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou