Onderzoek naar voordelen Wii in strijd tegen Parkinson | Gamer.nl

Onderzoek naar voordelen Wii in strijd tegen Parkinson | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het spelen op de Wii helpt mensen met Parkinson door ze fysiek en mentaal uit te dagen. Het is een proces dat de afbraak van de zenuwcellen kan vertragen. Het onderzoek moet uitblijken of dit werkelijk het geval is.

Symptomen beoordelen

“Onze hoop is om de Wii-technologie te gebruiken en daarmee een speciaal apparaat te ontwikkelen voor mensen met Parkison”, zegt Dokter Cathy Craig die verantwoordelijk is voor het onderzoek. “Als het onderzoek succesvol is, dan kunnen de voordelen tweeledig zijn. Het kan ervoor zorgen dat we een eenvoudige manier kunnen ontwikkelen om symptomen van Parkinson te boordelen en tegelijkertijd een veilige en effectieve manier bieden aan mensen met de ziekte om actief en fit te blijven." 

“Blijven bewegen is heel erg belangrijk vanwege het stijve lichaam. Door op de Wii te spelen ondervind ik dat het de spieren losmaakt die constant samentrekken”, zegt Karen Rose, een vrouw die aan Parkinson lijdt. De vrouw is gekozen om in Nintendo’s real story TV-reclames te figureren.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou