Nieuws
controller

Onderzoek meet onenigheid kinderen en ouders omtrent gamen

40% van de kinderen mag niet zelf games kopen

Geschreven door Dagmar De Groot op
De prijsvergelijkingswebsite Kieskeurig heeft een onderzoek uitgevoerd onder zevenhonderd ouders en duizend kinderen naar het gamegedrag van kinderen, waaruit een aantal opvallende resultaten zijn gekomen.

Zo blijkt uit het onderzoek van Kieskeurig, een zustersite van Gamer.nl, dat 86% van ouders onenigheid heeft met de kinderen over gamegedrag, voornamelijk over de tijd die het kind besteedt aan gamen. Ouders zien wel de voordelen van gamen in, maar toch ontstaan er frustraties binnen de familie.

Uit het onderzoek blijkt ook dat veel ouders regels stellen met betrekking tot het gamen, zoals een tijdslimiet en of het kind wel of niet gewelddadige games mag spelen. 49% van de kinderen mag bijvoorbeeld niet te lang of te vaak gamen en 40% van de kinderen mag niet zelf games kopen. Ook blijkt dat ouders makkelijker worden in deze regelingen wanneer de kinderen zestien worden. Wanneer er onenigheid ontstaat in de familie met betrekking tot het gamegedrag van de kinderen, kiezen de meeste ouders ervoor om in gesprek te gaan.

Veel ouders kiezen er ook voor om samen met hun kinderen te gamen, met als reden om een sterkere band op te bouwen of om begrip voor de hobby te creëren. Kinderen willen door samen te gamen aan hun ouders tonen hoe leuk gamen wel niet is. Ouders zien de voordelen van het gamen in, voornamelijk met betrekking tot het opbouwen van bepaalde vaardigheden en de ontspanning die het de kinderen biedt.

Wil je alles over het onderzoek van lezen? Klik dan hier.

Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 14:00 uur: Call of Duty: Modern Warfare en F1-Mexico Sony geeft geld terug aan WWE 2K20-spelers
1

Reacties op: Onderzoek meet onenigheid kinderen en ouders omtrent gamen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    oropher

    • 27 oktober 2019 19:57
    raar dat 60 % zelf games mag kopen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.