Onderzoek: 'Meerderheid PSP-gebruikers in VS is vrouwelijk' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In het onderzoek komt naar voren dat 52 procent van de PSP-bezitters van het vrouwelijke geslacht is. Dat is nog meer dan op de Nintendo Wii, waar 49 procent van de bezitters vrouwelijk is. Volgens het onderzoek is maarliefst 45 procent van alle actieve gamers (mensen die meer dan één uur per week gamen) in de Verenigde Staten vrouwelijk.

Gespeelde minuten

Daarnaast onthult het onderzoek op welk systeem het meest gespeeld wordt. De Xbox 360 wint met 23,1 procent van alle speeltijd op consoles in de Verenigde Staten. De PlayStation 2 volgt met 20,4 procent en de Nintendo Wii behaalt de derde plaats met 19 procent.

Het onderzoek doet geen melding van de manier waarop deze is uitgevoerd, dus het valt momenteel niet te testen hoe nauwkeurig bovenstaande cijfers zijn.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou