Onderzoek: 'Mannen prefereren games boven seks' | Gamer.nl

Onderzoek: 'Mannen prefereren games boven seks' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Voor het onderzoek speelden honderd vrijwilligers gedurende een half uur een game, waarna ze een intiem half uur met hun partner doorbrachten. 67 van de honderd mannen bleek meer adrenaline vrij te maken tijdens het gamen dan tijdens de seksuele interactie met hun partner.

De meerderheid van de 67 mannen gaf vooraf wel aan meer plezier te hebben in seks dan in het spelen van een game. 18 mannen gaven van te voren aan dat ze het spelen van een game leuker vinden dan seks met hun partner.

De conclusie dat het merendeel van de mannen inderdaad liever games speelt dan seks heeft met hun partner, klopt niet per se. In het onderzoek wordt het vrijgeven van adrenaline namelijk gelijk gesteld aan meer plezier hebben, terwijl het ook mogelijk is dat de ene bezigheid meer adrenaline vereist, terwijl de andere bezigheid toch leuker kan zijn.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou