Onderzoek: Gamers slapen minder dan niet-gamers | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In het onderzoek werd gekeken naar gamers die meer dan zeven uur per week aan gamen besteden. Deze groep zou beduidend minder uren per week slapen, veel vermoeider zijn dan niet- of casual gamers en een slechte slaaphygiëne erop nahouden. De uren die mensen besteden aan gamen houdt volgens de onderzoekers direct verband met hoe vermoeid iemand zich voelt. Gamers die aangaven dat het gamen hun slaappatroon beïnvloedt, slapen gemiddeld 1,6 uur minder per dag.

Slaapprobleem

Volgens een van de onderzoekers, Amanda Woolems, hadden eerdere onderzoeken al uitgewezen dat exce ieve gamers minder tijd in bed doorbrengen, een kortere remslaap hebben, maar wel meer uren nodig hebben om uit te rusten. "Onze statistieken wijzen uit dat personen die toegaven verslaafd te zijn, hoger scoorden op de Epworth Sleepine Scale. Het was echter opvallend te moeten concluderen dat slechts een derde daarvan beseft dat ze een slaapprobleem hebben."

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 137 studenten met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Van de 137 deelnemers waren er 87 van het vrouwelijke geslacht. Gamers werden gecla ificeerd als exce ieve gamer, als ze meer dan zeven uur per week besteden aan gamen of het surfen op het internet.  Van alle proefpersonen gaf 10,81 procent aan dat ze problemen hebben met slapen. 12,6 Procent vindt zichzelf een exce ieve gamer.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou