"Ondermaatse multiplayermodus schuld van game-uitgevers" | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

voormalig Midway-ontwikkelaar John Vignocchi in de podcast van website Giant Bomb.Vignocchi: "We hadden deze strijd constant, de discu ie: 'is een geweldige singleplayerervaring het belangrijkste onderdeel of moet [het spel] voor 80 procent uit singleplayer bestaan en dan nog een redelijk gave multiplayer bevatten'. Stranglehold kreeg te maken met exact dat probleem. Ik denk dat als je iedereen die aan Stranglehold gewerkt heeft vraagt of multiplayer noodzakelijk was voor het product, ze allemaal zeggen: 'ik wou dat we het nooit gedaan hadden'."

Volgens Vignocchi was de multiplayermodus dan ook het slechtste onderdeel van het spel en zat het er alleen in omdat dit door het management van Midway bepaald werd. "Niemand wilde het, en het is geworden wat het geworden is. Het is iets wat elke ontwikkelaar meemaakt."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou