*ONBEVESTIGD NIEUWS*

Front Mission doet wellicht niet bij zoveel mensen een belletje rinkelen, maar deze in Japan en Amerika populaire strategie serie van Square-Enix krijg een vervolg op de PS2 en de nieuwste berichten zijn dat hij zelfs online gaat.

Het is nog maar net dat Square-Enix in Japan de naam "Front Mission History" heeft geregistreerd en in Amerika hebben ze de rechten verkregen om een "computer game strategy / video game strategy through a global communication network" te maken.

Square-Enix heeft wel laten weten volgende week een nieuwe game bekend te maken. Het kan dus heel goed dat dat Front Mission wordt.

Dit zou het vijfde deel worden waarvan alleen Front Mission 3 Amerika en Europa heeft gehaald. De serie kent de volgende games:

-Front Mission (SNES)

-Front Mission: Gunhazard (SNES)

-Front Mission 2 (SNES)

-Front Mission Alternative (PSone)

-Front Mission 3 (PSone)

Gunhazard is de enige FM game die radicaal anders is: in plaats van een turn-based strategy game is dit een Side scrolling action game met RPG elementen. Ook Alternative is, zoals de titel doet vermoeden, anders: in paats van turn-based is deze titel real-time.

Aangezien een goede strategie game niet slecht is, zou het fijn zijn als de PS2 (of de 2 andere consoles) eens wat meer exclusieve strategie games krijgt, dit is één van de weingie genres die door sommige gamers echt gemist wordt.