Onafhankelijke ontwikkelaars boos over Dashboard-update 360 | Gamer.nl

Onafhankelijke ontwikkelaars boos over Dashboard-update 360 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De onafhankelijke ontwikkelaars kunnen zich totaal niet vinden in deze besli ing van Microsoft en zijn bang dat het voor Xbox 360-gebruikers nu nog lastiger wordt om hun games te vinden. “Ik zou graag horen wat de gedachte hierachter is. Dan zouden we tenminste met constructieve oplo ingen kunnen komen, in plaats van nog verder de vergetelheid in te worden gedrukt”, aldus Deej, ontwikkelaar van de indietitel Clover: A Curious Tale.

“Ik ben hier om mijn laatste eer te bewijzen aan Indie Games, die we voortaan Indie Specialties moeten gaan noemen”, voegt de ontwikkelaar van Weapon of Choice, Mommy’s Best Games, toe. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de kritiek van de onafhankelijke ontwikkelaars, die zich laten horen op Microsoft’s App Hub Forum. Het voormalige Xbox Live Indie Games-kanaal is overigens in Europa niet beschikbaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou