Nieuws
Resident Evil 4

Onaangekondigde Resident Evil 4 Remake mogelijk uitgesteld

Capcom Division 1 zou de ontwikkeling opnieuw starten

Geschreven door Michel Musters op
De nog niet officieel aangekondigde remake van Resident Evil 4 zou intern vertraging hebben opgelopen en pas in 2023 uitkomen.

De remake van een van de meest geprezen Resident Evil-games zou in ontwikkeling zijn geweest bij M-Two, de studio achter Resident Evil 3 Remake. Capcom zou de studio echter grotendeels van het project hebben afgehaald en Capcom Division 1 er op hebben gezet. Division 1 is verantwoordelijk voor de moderne Resident Evil-games.

Volgens VideoGames Chronicle meldt iemand met kennis over het project dat Capcom en M-Two het niet eens werden over de insteek van de remake. M-Two zou zo trouw mogelijk willen blijven aan het origineel, mede door negatieve feedback rondom veranderingen in de remake van Resident Evil 3. Capcom zou echter willen dat diverse elementen van het spel worden aangepast, "vergelijkbaar met de toevoeging van Mr. X in Resident Evil 2 Remake".

Als gevolg van deze onenigheid zou de ontwikkeling min of meer opnieuw zijn begonnen, waardoor het spel pas in 2023 uit kan komen. Volgens eerdere geruchten had de remake eigenlijk in 2022 moeten verschijnen.

Volgens een ander gerucht komt er een next-gen upgrade voor Resident Evil 7 uit. AestheticGamer - ook bekend als Dusk Golem - heeft vaker correcte informatie over de RE-reeks naar buiten gebracht en meldt nu dat de next-gen upgrade voor het spel er aankomt. Dit zou geen grote verrassing zijn, aangezien Capcom eerder deze week aankondigde een bundel met zowel Resident Evil 7 als Resident Evil Village uit te brengen. Village verschijnt op 7 mei voor pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One.

Resident Evil 4

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft draait prijsverhoging Xbox Live Gold terug Hoogtepunten: Hitman 3-review en Resident Evil Village releasedatum
0

Reacties op: Onaangekondigde Resident Evil 4 Remake mogelijk uitgesteld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.