Nieuws
Xbox Series X

Omzet Xbox-hardware met 166 procent gestegen

Complete gamedivisie Microsoft draait zestien procent meer omzet

Geschreven door Michel Musters op
In het afgelopen kwartaal heeft Microsoft 166 procent meer omzet gedraaid qua hardwareverkoop in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Dat heeft het bedrijf laten weten. Dat is een vrij logisch gevolg van het feit dat eind vorig jaar de Xbox Series X en S uitkwamen; in dezelfde periode vorig jaar waren die consoles nog niet uit. De complete gamedivisie van Microsoft is daarnaast met zestien procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

CFO Amy Hood liet aan investeerders weten dat het bedrijf afgelopen kwartaal meer Xbox Series X en S-consoles heeft verscheept dan verwacht, ondanks het tekort aan chips. Precieze aantallen zijn echter niet genoemd.

Microsoft zag ook groei in Xbox Game Pass-abonnees, al werd er ook hier geen precies nummer gegeven. De laatste keer dat Microsoft het aantal Game Pass-abonnees aangaf, was in januari dit jaar: toen waren dat er 18 miljoen. Eerder gaf Microsoft al wel aan dat het aantal abonnees niet zo hard groeide als verwacht.

Dit artikel delen:

Lees meer

Back 4 Blood telt al meer dan zes miljoen spelers Inscryption is niet wat je verwacht, maar dat had je vast al verwacht
3

Reacties op: Omzet Xbox-hardware met 166 procent gestegen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  hulstpower

  • 27 oktober 2021 15:27
  Had dus nog veel hoger kunnen zijn als ze niet chips voor xcloud hadden gebruikt. Vind mooi Nintendo doet het goed xbox en Sony allemaal op dit moment gezond in gaming.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geeMc

  • 27 oktober 2021 15:29
  Microsoft biedt ook steeds een interessanter compleet pakket voor veel mensen. Natuurlijk heeft Sony de touwtjes nog steeds in handen met de exclusives, maar wat vaak vergeten wordt is dat veel mensen daar helemaal niets om geven. Voor die mensen geeft Microsoft veel meer bang for buck en ook op het gebied van jonge spelers is het voor een ouder vaak rendabeler om een Xbox te kopen. Spellen als Fortnite of Roblox draaien net zo goed op een Xbox Series S en dat scheelt toch behoorlijk wat geld, vooral voor mensen die hun kind toch een console willen kopen maar het niet al te breed hebben.

  Ik zie in mijn omgeving ook sinds de release van de XS en PS5 steeds meer mensen overstappen van Sony naar Microsoft. Sommigen doen dat uit bovenstaande overwegingen, anderen doen het omdat ze wachten op de nieuwe, nog te komen exclusives uit alle gekochte studios.

  Al met al is het een goede zaak. Niet omdat ik fan van Microsoft ben, maar voornamelijk omdat het voor gezondere concurrentie zorgt en dat is vaak alleen maar positief voor de klant. En voor iedereen die nu boos op Microsoft is omdat ze hun economische positie gebruiken om te concurreren met Sony, zeg ik, mooi, Sony krijgt eens een koekje van eigen deeg. Alleen hebben zij de pech te moeten concurreren met een bedrijf dat tien keer hun economische waarde is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 27 oktober 2021 15:53
  Pas geleden samen met een maat lopen hunten naar een series x voor hem. We hadden dankzij telegram beet bij ms zelf. Ik was zelf al voorzien maar toen ik beet had dacht ik fuck it, dat komt wel goed. Bleek hij er opeens 2 gekocht te hebben. Resultaat; nu 3 maten blij kunnen maken met de overstap naar de nieuwe gen, waaronder 1 die normaliter PlayStation speelt, maar is overgestapt naar Xbox ivm (veel) meer spelers in onze vriendengroep, gamepass en exclusives. Ome Phil kan weer trots op ons zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.