Omzet Xbox-divisie van Microsoft is afgelopen najaar gedaald

Omzet Xbox-divisie van Microsoft is afgelopen najaar gedaald

Microsoft heeft het afgelopen kwartaal, dat op 31 december 2022 eindigde, een daling van 13 procent geconstateerd in de omzet van diens gamesdivisie.

Zowel hardware als content en services zijn ten opzichte van dezelfde periode het vorige fiscale jaar gedaald, zo blijkt uit de fiscale kwartaalcijfers. De omzet van hardwareverkoop daalde met 13 procent en omzet van content en services met 12 procent. 

Vooral de daling in hardware valt op, omdat de Xbox Series-consoles afgelopen najaar twee jaar op de markt beschikbaar waren en bedrijven dan meestal stijgingen waarnemen. Daarbij zijn de consoles uit de huidige generatie steeds beter beschikbaar - zeker de Series S.

Microsoft geeft aan dat de daling voornamelijk te maken heeft met een "sterker eerder jaar". Daarbij was er minder first-party content dan het jaar ervoor beschikbaar, toen Halo Infinity en Forza Horizon 5 uit waren gekomen. Ook "lagere inkomsten qua third-party content" had volgens Microsoft invloed.

De daling qua omzet zou volgens Microsoft deels worden opgevangen door een "groei in Xbox Game Pass-abonnees", al zijn daar geen precieze cijfers van bekendgemaakt. CEO Satya Nadella spreekt in ieder geval over "nieuwe hoogtes voor Game Pass". Ook waren er in totaal 120 miljoen maandelijkse actieve Xbox-gamers - een nieuw record voor het bedrijf.

Microsoft in zijn totaliteit zag het afgelopen kwartaal wel een stijging van 2 procent in omzet naar 52,7 miljard dollar. Ondanks dat kondigde het bedrijf onlangs aan wereldwijd zo'n 10.000 mensen te ontslaan.

Microsoft zendt vanavond om 21:00 uur Nederlandse tijd een Developer_Direct uit waarin het games zoals Redfall en Forza Motorsport toont. De stream kan

Watch on YouTube

bekeken worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zal denk ik meerdere redenen hebben. Niet alleen de huidige financiele situatie maar ook omdat ze zo goed als niets hebben uitgebracht afgelopen jaar. Hopelijk dit jaar wat beter.

0

Ja logisch niks noemenswaardigs uitgebracht in 2022. Hij staat bij mij al enkele maanden stof te happen wat toch zonde is de serie x is een mooi apparaat maar het mist exclusive knallers. We gaan maar weer hopen op 2023 maar silksong en starfield gaan de 6 maanden release window niet redden kortom er is weer onzin verkocht

0

Aanbevolen voor jou