Omzet Sega Sammy ruim 50 procent gedaald

Omzet Sega Sammy ruim 50 procent gedaald

Sega Sammy draaide in de negen maanden tot december 2020 ruim vijftig procent minder omzet dan dezelfde periode in het jaar ervoor. (Via href="https://www.gamesindustry.biz/articles/2021-02-12-sega-reports-sharp-income-decline-despite-soaring-game-sales" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Games Industry</a>). 

De omzet daalde met 51,8 procent ten opzichte van dezelfde negen maanden van het financiële jaar ervoor, van omgerekend 22 miljoen euro naar 10,6 miljoen euro.

Op het gebied van games deed Sega het echter wel goed. Zo verkocht het 34,2 miljoen exemplaren, vergeleken met 19,3 miljoen. Dat leverde zo'n 806 miljoen euro op. Het bedrijf geeft aan dat de meeste titels al op de markt waren en dat de toegenomen verkopen het resultaat zijn van coronamaatregelen.

Sega Sammy is een fusie van Sega en Sammy, waarbij Sega videogames uitbrengt en Sammy zich bezig houdt met pachinko-machines en andere vormen van entertainment. Vanaf april opereren de bedrijven als twee dochterondernemingen, in plaats als twee afdelingen van Sega Sammy.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou