Omzet LOTR: Online verdriedubbeld sinds nieuw betaalmodel | Gamer.nl

Omzet LOTR: Online verdriedubbeld sinds nieuw betaalmodel | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"We zijn enorm blij met hoe veel van onze spelers gereageerd hebben op de verandering van betaalmodel. We krijgen er bovendien enorm veel nieuwe spelers bij, waardoor de wereld van LOTR: Online bruist van het leven. [...] Je merkt echt dat het belangrijk is om spelers hun eigen keuzes te laten maken. Mensen willen nu eenmaal hun eigen besli ingen maken. Ze willen zelf kunnen bepalen of iets cool genoeg is om tijd aan te besteden", aldus Kate Paiz, eveneens werkzaam bij Turbine.  

Free-to-play

Lord of the Rings Online is sinds november vorig jaar gratis te spelen in Europa. In de Verenigde Staten werd het free-to-playmodel al in september 2010 ingevoerd. Oorspronkelijk lag het spel als een volledige retailtitel in de winkels en waren er maandelijkse kosten verbonden aan het spelen van de MMORPG. Overigens is het nog steeds mogelijk voor spelers om voor een maandelijkse subscriptie te kiezen, waarmee zij onbeperkt toegang krijgen tot de betaalde content. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou