Wereld Oorlog 2, collega Boy van Dijk kan er niet meer tegen en liet zijn emoties gaan in de column, maar dit weerhoudt de makers van computerspellen er niet van door te gaan met het aan de lopende band afleveren van games rond dit thema.

GameSpot heeft een preview gemaakt van Battlefield 1942, de nieuwe 3d shooter van Electronic Arts en Digital Illusions. En ook dit spel zal, net zoals al die andere WO2 shooters, een Omaha Beach map bevatten, alhoewel deze in dit spel heel wat grootschaliger is aangepakt dan bij de concurrentie:Of course, no World War II-themed shooter would be complete without its own Omaha map, right? The Omaha Beach level in Battlefield 1942 is significantly larger than its cousin in Medal of Honor or Beach Invasion in Wolfenstein. It's so big, in fact, that it has three different "tiers" that are almost levels onto themselves: the actual beach area, the machine gun nests and town above the beach, and the big gun emplacements beyond the cliff walls. There is even a pair of tanks loitering around the level that you'll have to contend with.

De screenshots zien er misschien niet zo gedetailleerd uit als in Medal of Honor maar dit spel is dan ook veel grootschaliger en bevat de mogelijkheid om met tanks en vliegtuigen de levels te verkennen. De engine heeft dan ook meer weg van die van een flightsim dan die van een 3d shooter.

Maar naast het bestormen van het strand is er nog veel meer leuks in Battlefield 1942, wat je kan lezen in de preview van preview. Het spel wordt verwacht deze zomer, en bevat naast een uitgebreide single player campaign ook een groot gamma aan multiplayeropties.