Old School Runescape heeft een miljoen downloads op iOS | Gamer.nl

Old School Runescape heeft een miljoen downloads op iOS | Gamer.nl

De iOS-versie van Old School Runescape heeft één miljoen downloads behaald. De mobiele versie van Runescape 2 uit 2007 werd vorige week onder andere gelanceerd op iOS door ontwikkelaar Jagex.

De mobiele game werd op 30 oktober uitgebracht en heeft sindsdien de eerste plek ingenomen op de App Store in acht landen. Naast deze miljoen downloads, heeft ook de Android-versie een miljoen downloads behaald. Dit komt mede door de eerdere bèta van de mobiele game. Deze gecombineerde cijfers tonen een hoogtepunt in het hoogste aantal dagelijkse gebruikers sinds de lancering van de pc-game in februari 2013.

CEO van ontwikkelaar Jagex, Phil Mansell, zegt dat het lanceren van de mobiele game een belangrijke mijlpaal is voor het brengen van de franchise naar meerdere platformen.

runescape

"Het was voor ons een prioriteit om onze games voor meer spelers op meerdere platformen beschikbaar te stellen. Door de jaren heen zijn onze spelers opgegroeid en hebben sommige spelers, die pc-spelers waren, nu een voorkeur voor een ander platform dat past bij hun leven tijl", aldus Mansell.

Old School Runescape is gratis te spelen op iOS, Android en is cro -platform. Echter krijgen spelers met een abonnement onder andere toegang tot mappen die drie keer zo groot zijn ten opzichte van de gratis versie.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou