Old-school rpg Pier Solar komt eind deze maand uit | Gamer.nl

Old-school rpg Pier Solar komt eind deze maand uit | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Mogelijk komt de game in Europa de dag erna op PS3 en PS4 uit, omdat PlayStation Network elke woensdag een update krijgt in dit continent.

De rpg werd door WaterMelon zo'n 15 jaar nadat de MegaDrive uit de handeld werd gehaald voor de console ontwikkeld en in beperkte oplage verkocht via de website van de studio. De game wordt nu dus digitaal voor andere platformen beschikbaar gesteld. Het spel komt ook naar de Xbox One, Wii U en Dreamcast, al is daar nog geen releasedatum voor. Wel gaf WaterMelon een nieuwe trailer uit. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou