"Met een half miljoen abonnees maakt de game een degelijke winst, maar het is niet iets om over naar huis te schrijven", vertelt Brown. "Alles boven de miljoen abonnees betekent een zeer winstgevende business." 

Volgens Brown heeft EA reeds een significant bedrag in de game gestoken, maar om hoeveel geld het gaat is niet duidelijk. In de media wordt gesproken over bedragen boven de honderd miljoen dollar. Volgens Brown moet er echter geen waarde gehecht worden aan deze schattingen. "Er is regelmatig gesproken op verschillende blogs over onze investeringen die veel hoger liggen dan de werkelijkheid. Lees gameblogs vanwege hun inhoud. Ze zorgen voor een lach, maar ze frustreren de mensen die verantwoordelijk zijn voor EA's Onderzoek & Ontwikkelings-dollars."

Old Republic

Star Wars: The Old Republic is een MMORPG waarin de speler kan kiezen of hij als aanhanger van de Sith Empire of van The Galactic Republic gaat spelen. De game speelt zich zo’n 3.500 jaar af voor de Star Wars-films. Vanuit de donkere plekken van het universum is een machtig Sith-rijk opgestaan dat de aanval op The Republic opent. De game wordt ergens dit jaar verwacht voor PC.