Okami krijgt vervolg op de Nintendo DS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Eerder gingen er al geruchten over een vervolg op Okami, die de titel Okamiden met zich mee zou mee dragen. Deze naam dook in een door uitgever Capcom vastgelegd handelsmerk op. Verdere details, zoals de studio die aan de titel werkt, zijn niet bekend.

Kleine kans

Een vervolg op Okami leek een lange tijd onwaarschijnlijk. Niet alleen verkocht de game ondanks positieve kritieken onder de verwachtingen van de uitgever, maar de oorspronkelijke ontwikkelaar, Clover Studios, sloot niet lang na de uitgave van Okami haar deuren. Capcom zei eerder dat meer mensen het origineel moesten kopen voordat er aan een vervolg zou worden begonnen. Het is niet duidelijk of de aankondiging van Okamiden betekent dat de game nu wel naar de maatstaven van de uitgever heeft verkocht.

Het originele Okami verscheen in 2006 voor de PlayStation 2 en vorigjaar bracht Capcom in samenwerking met studio Ready at Dawn eenWii-versie uit.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou