Codemasters is al een aantal jaren achter elkaar alleenheerser in het rallygenre met de Colin McRae Rally games, maar dit jaar zijn er, voor het eerst sinds Mobil 1 Rally Championship, weer kapers op de kust. Niet alleen komt SCi met het naar eigen zeggen ongelooflijk realistische Richard Burns Rally op de proppen, ook het Poolse Techland doet een duit in het zakje met Xpand Rally.

De mensen in Polen proberen niet enkel op realisme te scoren, maar pakken tevens een ander euvel van de Colin McRae Rally aan. In Xpand Rally zal je namelijk rondscheuren over een parcours dat is uitgelegd in een groot, vrij toegankelijk landschap. Dit maakt het des te belangrijker om op de weg te blijven, maar geeft tevens prachtige vergezichten. Verantwoordelijk voor deze pracht is een verbeterde versie van de Chrome engine, Chrome Engine 2004 gedoopt.

Verder kent het spel mooie weerseffecten, mooi vormgegeven wagens met een uitgebreid damage model en een goed snelheidsgevoel, aldus Techland. De screenshots doen ons alvast watertanden. We krijgen zowat meer zin om langs de weg het landschap in te rijden, dan netjes op de weg te blijven! De officiële website is vandaag gelanceerd en is hier te bezoeken. Het spel zal in het tweede kwartaal verschijnen, later komt er ook nog een Xbox port van het spel.