Nieuws
Nintendo Logo

Officiële website van Nintendo Pictures gelanceerd

Bedrijf gaat animaties maken voor en over Nintendo-games

Geschreven door Michel Musters op
Nintendo heeft de officiële website voor diens nieuwe bedrijfstak Nintendo Pictures gelanceerd.

Afgelopen zomer sprak Nintendo al de intentie uit het Japanse computeranimatiebedrijf Dynamo Pictures op te kopen en het te hernoemen naar Nintendo Pictures, zodat het zich vervolgens volledig kan richten op het ontwikkelen van animaties gebaseerd op franchises van Nintendo die zowel in als buiten games gebruikt kunen worden. De bedrijven werkten eerder al samen aan filmpjes van Metroid: Other M en CG-filmpjes gebaseerd op Pikmin.

Inmiddels is de overname compleet en is de Japanstalige website gelanceerd. Er zouden al meer dan honderd mensen werken, maar in november gaat het bedrijf vacatures uitzetten voor meer werknemers. Op de Japanse website valt onder andere te lezen dat Nintendo Pictures "consumenten over de wereld kennis laat maken met Nintendo-personages en unieke beelden gaat creëren die voor altijd in hun geheugen gegrift worden".

Nintendo Pictures staat overigens los van Nintendo Studios, een opgerichte dochteronderneming van Nintendo waar het in de toekomst geproduceerde films en series onder gaat laten vallen, zoals de aankomende Super Mario-film.

Dit artikel delen:

Lees meer

Session: Skate Sim is een ode aan de jaren negentig God of War: Ragnarök is zo'n veertig uur lang
0

Reacties op: Officiële website van Nintendo Pictures gelanceerd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.