Iedereen heeft vast wel eens het programma Nederland in Beweging gezien, 's morgens vroeg op Nederland 1. Hier zien we hoe onze grote vriend Karl met Olga Commandeur leuke pasjes voordoet die je dan voor je TV-scherm na zou moeten gaan doen. Van den gekke! Wie gaat er nou zo raar bewegen voor de televisie? Zeg dit echter niet te hard, want op 11 juli komt Sony met Eye Toy op de markt en voor je het weet sta je er zelf ook zo bij.

Om je alvast kennis te laten maken met de principes van Eye Toy heeft Sony een officiële website gelanceerd welke is doorspekt met een flinke lading humor. Want hoe gaat Eye Toy nu in zijn werk? Eigenlijk is het heel simpel. Eye Toy is een kleine camera welke je boven op je televisie zet. Vervolgens doe je de DVD met minigames in je PS2, je kiest de gewenste game uit en je bewegingen zullen auomatisch in de game te zien zijn. Al bewegend kan je zo ingame ramen lappen, een virtuele bal hoog houden of muziek maken.

De website bevat de nodige uitleg, een viertal voorbeeldfilmpjes van de leuke games Washi Washi, Keep Up, Kung Fu en Beat Freak. Ook kan je er meedoen aan een prijsvraag en een aantal reclamespots voor Eye Toy bekijken. Bezoek de website hier.