EA heeft vandaag de officiële game rond het Europees kampioenschap voetbal deze zomer in Oostenrijk en Zwitserland aangekondigd. Het spel draagt de weinig verrassende naam UEFA Euro 2008 en zal al op 11 april verkrijgbaar zijn. Het spel verschijnt op PS2, PS3, PSP, Xbox 360 en PC, zeg maar alle gangbare platformen behalve die van Nintendo.

In UEFA Euro 2008 kun je je favoriete land coachen en ze meenemen vanaf de kwalificaties tot aan de winst van het toernooi zelf. Je kunt als coach zelfs interactief deelnemen aan de feestvreugde op het veld, al zijn we nog benieuwd hoe we ons dat voor moeten stellen. Een high-five minigame, een interactief rondedansje of toch een speciale combo voor een driedubbele flikflak gevolgd met een welgemikte landing op de cornervlag?

Met de Battle of the Nations-mode kunnen spelers uit één bepaald land laten zien dat ze beter zijn dan spelers uit andere landen in Europa. Om zo hun land 'wereldwijde overheersing' te bezorgen. En wij maar denken dat het hier om een Europees kampioenschap ging. Hoewel, het spel verschijnt ook in de Verenigde Staten. Blijkbaar is er zelfs daar markt voor 'ons' toernooi.