Oekraïne aan PlayStation en Xbox: 'Stop met ondersteunen van Russische markt'

Oekraïne aan PlayStation en Xbox: 'Stop met ondersteunen van Russische markt'

In een open brief op social media vraagt de minister-president van Oekraïne aan PlayStation en Xbox om tijdelijk alle ondersteuning voor de Russische en Wit-Russische markten stop te zetten.

Dit naar aanleiding van de Russische invasie van Oekraïne die vorige week in gang is gezet. De open brief werd door minister-president Mykhailo Fedorov op Twitter geplaatst. Hij tagt daarin zowel PlayStation als Xbox, maar spreekt zich uit richting alle bedrijven en organisaties binnen de game-industrie.

Fedorov vraagt of "alle Russische en Wit-Russische accounts geblokkeerd kunnen worden". Daarnaast zou Fedorov ook graag zien dat alle Russische teams en gamers tijdelijk verbannen worden van internationale esportsevenementen. 

"We hopen dat dergelijke acties de bevolking van Rusland motiveert om proactief de schandelijke militaire agressie tegen te gaan." Daarbij meldt hij: "Er is geen plek voor een aanvaller op de globale technologische kaart!"

Microsoft en Sony hebben nog niet publiekelijk op de open brief gereageerd. Wel zijn er de afgelopen dagen al diverse acties ondernomen binnen gamebedrijven. Zo heeft Sony gisteren 2 miljoen dollar aan de UN Refugee Agency en Save the Children overgemaakt, heeft de ontwikkelaar van This War of Mine dienst winst van afgelopen week gedoneerd aan het Rode Kruis en heeft Wargaming een vooraanstaande ontwikkelaar van World of Tanks die zich pro-Russisch uitliet ontslagen.

Journalist Tom Henderson meldt daarnaast dat er een bedrijfsmail binnen Electronic Arts is verstuurd waarin valt te lezen dat Russische teams uit games als Fifa en NHL worden verwijderd, al is dit nog niet officieel aangekondigd. Eerder liet de voetbalbond Fifa ook al weten dat Rusland niet meer mee mag doen met de aankomende kwalificatiewedstrijden van het WK. Ook in de UEFA mogen Russische teams niet meer deelnemen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit vind ik zo'n onzin alsof die russische burgers er wat aan kunnen doen dat Putin zo bezig is.

0
test

@Valerium als je maar lang genoeg alles afknijpt dan zullen alle burgers in actie komen en Putin afzetten. Altans dat is de gedachte erachter een beetje volgens mij, Putin zal geen moment twijfelen om zijn eigen bevolking af te knallen als ze voor zijn paleis staan.

0

@ali3n8tor Er lopen al genoeg op straat en zitten nu al genoeg in de bajes daarvoor

0
test

@ali3n8tor dat denk jij. Putin laat zich niet afzetten, die druk dan gewoon op de knop van zijn kernwapens. DAT is ook de reden waarom onze politici eens na moeten denken voordat ze domme dingen doen/zeggen.

0

@Valerium Dan snap je er dus niks van :)

0

@Valerium kortzichtig wat je zegt, poetin moet druk voelen vanuit de eigen bevolking om te stoppen met zijn invasie die tegen alle mensenrechten indruist. Hij wil geen grootschalige burgeroorlog met als gevolg mogelijk dat hij wordt afgezet..

0
test

@Improv ik denk dat jij behoorlijk naief bent.

0
test

@Improv Maar speelt dit Poetin niet juist in de kaart? Ik vraag me af of de gemiddelde Russische burger door al die maatregelen nu heel enthousiast wordt van het Westen... Als je sympathie wil kweken bij die Russische burger en als de good guy wil overkomen, is dit volgens mij niet de manier... Volgens mij slaan we met zijn allen een beetje door met alles te cancelen wat ook maar vaag een link met Rusland heeft. Ik zou ook niet graag verantwoordelijk worden gehouden voor de daden van Rutte. En zeker niet in een land waarin je gewoon wordt opgepakt als je kritiek uit. Wat voor keuze hebben die mensen?

0
test

in oorlog is de waarheid het eerste wat sneuvelt...

0

Aanbevolen voor jou