Electronic Arts en MTV hebben de handen in elkaar geslagen en zijn bezig met Rock Band. In het spel kun je jouw eigen band oprichten met een bas- en leadgitaar, drums en zang. Vandaag zijn er weer enkele details rondom het spel vrijgekomen.

Zo zijn de verschillende spelmodi toegelicht: voor de beginnende rockers die net zo goed als hun idolen (of vrienden) willen worden is er een Tutorial en Practice mode. In deze spelstanden zul je een nummer op verschillende punten kunnen hervatten, om die moeilijke stukjes onder die knie te krijgen. Heel handig, zo hoef je dus niet het hele nummer telkens opnieuw te spelen.

Daarnaast zijn er nog de Quick Play, Solo en World Tours-spelvariant. De laatste is een online modus. Mocht je dus niet genoeg ruimte in je slaapkamer hebben dan kun je nog altijd via het internet met je vrienden (of onbekenden) een stevig potje rocken.

Als laatste zijn er nog een aantal nummers bevestigd. Eerder werden er al een viertal nummers bekend gemaakt. Ook vandaag worden er weer vier klassiekers aan de lijst toegevoegd, te weten: Mississippi van Mountain, Suffragette City van Bowie, Don't Fear The Reaper van Blue Oyster Cult en Main Offender van The Hives.

Rock Band moet ergens in de wintermaanden verschijnen voor de Xbox 360 en de Playstation 3.